Foto: NOVA S

Lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je danas da je Vračar jedna opština gde su Nova stranka, PSG i SDS našli interes da nastupe zajedno i da "ko želi da se priključi u budućnosti može, ali da će biti verovatno još takvih opština".

Odluku da zajedno sa Pokretom slobodnih građana i Novom strankom izađe na lokalne izbore na Vračaru, ocenjuje kao iskaz razumevanja politike.

„Što se tiče Vračara on nije poseban. Ja sam sa svojim saradnicima iz SDS raspravljao ovu situaciju i želeli smo da budemo potpuno jasni pred građanima, da ne sakrivamo nastup na lokalnim izborima kao što to čine neke stranke kroz bojkot opozicije i kroz grupe građana, već da kažemo svim našim odborimada mogu da izađu na loklane izbore da li pod formom SDS i koalicije koja ne sarađuje sa Vučićevim režimom ili kroz grupe građana ako to hoće, ali da građani znaju i da zna naša javnost da mi ništa ne sakrivamo“, rekao je Tadić u emisiji „Među nama“.

Ne možete vi kampanju bojkota formatirati na takav način da nemate nikakvu komunikaciju sa građanima i rigidno se držati svoje odluke, a da ona nikakvu refleksiju nema na stanje nacije i promene koje su se desile nakon vanrednih izbora, rekao je on.

„Mi smo doneli odluku da svi naši odbori koji smatraju da je potrebno da brane vlastite pozicije pred građanima svojih opština mogu da izađu na lokalne izbore“, naglasio je Tadić.

On je još jednom ponovio da SDS ne izlazi na republičke izbore.

„Mi bojkotujemo republičke izbore, mi tamo bojkotujemo nelegalni i nelegitimni Vučićev sistem, ali ako bojkotujemo lokalne izbore mi tamo ne bojkotujemo Vučića, mi bojkotujemo građane“, rekao je Tadić.

Na žalost, dodao je, ja sam sve vreme predlagao da se ozbiljno razmotri izlazak na lokalne izbore, ali sada kada je razrušeno jedinstvo opozicije oko toga kako se bojkotuje, ko bojkotuje, ko ne bojkotuje lokalne, parlamentarne izbore mi smo morali da kao odgovorni ljudi donesemo odluku, da dopustimo našim odborima da brane slobodu građana u pojedinim mestima u kojima žive.

Na pitanje zašto je ta odluka isključiva za lokal a ne za parlament gde se takođe odlučuje o životu građana, lider SDS-a je rekao da je to ozbiljno pitanje o kome se nikada nije ozbiljno razgovaralo ni u javnosti, ni od strane opozicije koja je za bojkot izbora.

O čemu je još Boris Tadić govorio pogledajte u video snimku:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare