Foto:Ivan Dinić/Nova S

“Srbija se suočava sa mogućnostima zloupotrebe u trgovini naoružanja, baš u trenutku kad ponovo postaje predmet međunarodnih analiza u domenu bezbednosti i neispunjavanja obaveza u borbi protiv organizovanog kriminala”, rekao je bivši predsednik Srbije i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

“Moja je obaveza i odgovornost da kažem da je Srbija danas generator kriminala u regionu i bitan međunarodni činilac u ovoj oblasti. U vremenu kad sam bio predsednik Srbije, pre svega u vremenu kad je stranka koju sam tada vodio imala izvršnu vlast, mi smo postigli najveće rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala u čitavom regionu. Sve je to srušeno nakon izbora 2012 i formiranje vlade SNS i SPS”, naveo je Tadić, dodajući da je na delu sistemska kriminalizacija srpskog društva.

Boris Tadić/foto:SDS

“Posledica toga je da će uskoro svako radno mesto u Srbiji biti u vlasništvu kriminalaca. Politička, svercerska mafija, trguje oružjem i preuzima kontrolu čitavog ekonomskog sistema Srbije”, istakao je bivši predsednik Srbije, dodajući da svi koji učestvuju u aktuelnoj vlasti imaju odgovorst u kriminalizaciji srpskog društva.

„Jednog dana će morati da odgovaraju pred zakonom. Pažljivo pratim ponašanje svih učesnika u političkoj debati, a pratim i ponašanje opozicije, koja na potpuno pogrešan način ukazuje na afere. Oni preusmeravaju pažnju javnosti sa onog što je bitno, a to je Vučić i njegov politički kriminalni klan koji upravlja zemljom svih ovih godina“, poručio je on.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare