Foto: Promo

Odbornička grupa Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda pozvao je još jednom gradsku vlast da obaveže upravnike zgrada da tokom vanrednog stanja anketiraju sve starije stanare o tome šta im je neophodno i da im organizuju snabdevanje preko stambene zajednice ili opštinskog kriznog štaba, izjavio je danas šef te odborničke grupe Nikola Jovanović.

„Svim starim i nepokretnim ljudima u Beogradu, kao i u celoj Srbiji, neophodno je obezbediti dostavu hrane i lekova da ne bi bili prinuđeni da uprkos zabrani i zdravstvenim rizicima sami idu u nabavku“, rekao je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

On podseća da su najstariji sugrađani najugroženiji za vreme epidemije virusa korona i da ih samo stroga izolacija može sačuvati od potencijalno fatalnih zdravstvenih rizika, te apeluje da „najstarijim sugrađanima pružimo maksimalnu moguću podršku i svi zajedno pokazati na delu zajedništvo i solidarnost“.

Podsetimo, u Srbiji je danas zabeležena druga žrtva koronavirusa, a trenutno je kod 188 građana potvrđeno da su zaraženi. Na sajtu covid19.rs objavljeni su podaci da je, od poslednjeg izveštaja sinoć od 18 časova, do jutros do 8 sati, testirano 28 osoba od kojih je 17 pozitivno i 11 negativno na novi koronavirus.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram