Srbija danas ima ogromnu dilemu: Da li je bolji užasan kraj ili užas bez kraja? Užasan kraj je častan, jer se dešava u borbi. Srbija se nikad nije plašila borbe i kad god se borila - pobeđivala je! A šta je užas bez kraja?

Piše Nenad Mitrović, narodni poslanik iz Demokratske stranke 

PROČITAJTE JOŠ...

Kroz istoriju uvek smo imali one koji su nas napadali i one koji su nam pomagali, a neki i učestvovali u odbrani. Imali smo nekad i prijatelje. Danas je užas bez kraja – samo Vučić ima „prijatelje“. Srbija je ostala sama.

Po prvi put Srbija ne može da očekuje pomoć francuskih i italijanskih lađa, ruskih kozaka, američkih pilota…Vučić može da očekuje sve. Amerika, Kanada, Engleska i Australija vole Vučića preko Rio Tinta, Dandija i uglja na Kosovu, Kinezi ga vole zbog Bora i Majdanpeka, Arapi ga vole zato što su ga prevezli žednog preko Er Srbije, PKB-a, vojvođanske zemlje, Rusi su trenutno bez osećanja, jer im je glupo da imaju bilo kakva osećanja bez para, mada se spremaju da ga zavole.

A Srbija? Srbija je plen. Svakim danom sve manja i manja. Kao hijene okupili su se oko nje vadeći joj iz utrobe ono malo duše što je ostalo. Za to vreme na RTS pričaju samo o ekonomskom tigru. Niko ne pominje hijene.

Nenad Mitrović Foto: Nova

Da li je urednicima RTS neko nekad rekao da su više zla naneli ovoj zemlji svojim izveštavanjem u poslednjih 35 godina nego sve bolesti i svi ratovi u 20. veku?

Često pitam sebe, da li ću svoj život smatrati uspešnim ako se sva moja tri deteta, po završetku školovanja, isele u Kanadu, Norvešku, Švedsku… Hoće li me usrećiti rečenica: “Samo nek je njima dobro”. Hoće li njih usrećiti, negde daleko, moja samoća? Koliko dugo smemo još da budemo kukavice? Koliko dugo smemo da čekamo da se sve samo od sebe reši? Koliko dugo smemo da čekamo da nam Bog pomogne dok Srbija nestaje? Ja više nemam pravo da čekam. Ne želim da usrećim Kanadu, nju nek usrećuju Kanađani. Zato sam izgovorio rečenicu javno: “Ja sam bolji od Vučića, a od mene ima na hiljade boljih u Srbiji”..

Zašto sam bolji?

Zato što kad nisam u politici, ja sam afirmisani i poštovani veterinar. Vučić kad nije u politici – on je ništa. Zato, hajde da 17. decembra smenimo gore od mene i postavimo bolje od mene. Hajde da jačamo institucije, a oslabljujemo političare. Hajde da više nikad ne lepimo slike političara po gradovima. Hajde da biramo ljude koji će da nas predstavljaju, a ne da nas vode. Na kraju, hajde da izaberemo političare koji će da se plaše naroda, a ne da se narod plaši političara.

BONUS VIDEO: Raspisani izbori – neka igre počnu! Koje su sličnosti sa prethodnim izborima?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare