Foto:Screenshot/NiskaTelevizija/Belami/Shutterstock

Novi saziv niškog parlamenta biće konstituisan sutra 20. avgusta u 9 sati u zgradi Oficirskog doma na keju, saopštavaju na gradskom sajtu. Sat kasnije zakazane su skupštine u gradskim opštinama Medijana i Pantelej. Nema još zvanične potvrde o kadrovskim rešenjima, a saznanja pokazuju da će Dragana Sotirovski biti nova gradonačelnica Niša.

Kako pišu Južne vesti, prva sednica novog saziva Skupštine Grada premeštena je u Oficirski dom u Ulici mladih kako bi se ispoštovale epidemiološke mere. Kako najavljuju, na prvoj sednici biće izabran verifikacioni odbor, biće potvrđeni mandati odbornicima i odbornicama niškog parlamenta, a trebalo bi da bude izabran i predsednik Skupštine, sekretar i zamenik predsednika.

PROČITAJTE JOŠ...

Za sada još nije potvrđeno da će odmah za prvom biti održana i druga sednica na kojoj će biti izabran gradonačelnik, odnosno gradonačelnica, pošto nezvanična saznanja pokazuju da će to biti načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski.

Za potvrdu ove informacije ona je loptu juče prebacila na poverenika SNS Zvezdana Milovanovića, a sve što je potvrdila za Južne vesti bilo je ono što je opštepoznato – da je odbornica i da će mandat biti verifikovan u četvrtak.

Kao kandidat za predsednika Skupštine naveden je advokat Boban Džunić iz SNS-a, ali ni on za Južne vesti nije potvrdio tu informaciju uz obrazloženje da zvanične izjave daje Milovanović. Velika sala Oficirskog doma zbog epidemiološkim mera izabrana za konstituisanje skupštine.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar