Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško saglasili su se danas da je svaka poseta ruskih zvaničnika Beogradu potvrda visokog stepena razumevanja i svedočanstvo dobre srpsko-ruske saradnje.

Kako je saopšteno iz Predsedništva, Vučić je izrazio nadu da bi mogla da se dogovori i poseta predsednika Rusije Vladimira Putina.

Gruško je, kao najbliži saradnik ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova, izneo uveravanja o unapređenju bliske saradnje dveju zemalja.

Osim o bilateralnim odnosima i budućim zajedničkim projektima, Vučić i Gruško razgovarali su i o situaciji u regionu i o toku dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić je istakao da je srpska delegacija imala težak dan u Briselu, ali je čvrsto zastupala državne i nacionalne interese boreći se za politički kompromis.

On je i ovom prilikom zahvalio na aktivnoj podršci Rusije u odbrani celovitosti i nezavisnosti Srbije u međunarodnim forumima.

Vučić je takođe zahvalio na pomoći Rusije tokom pandemije koronavirusa i za isporuke vakcine Sputnjik-V, a posebno za zajedničku proizvodnju tih vakcina u Institutu Torlak.

Gruško sa Dačićem o daljem jačanju ekonomske saradnje

Gruško se sastao i sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, a tokom susreta je ocenjeno da dobre političke odnose treba iskoristiti za dalje unapređenje i jačanje ekonomske saradnje.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, oni su istakli da poseban doprinos jačanju odnosa dve zemlje daje i saradnja u proizvodnji vakcine Sputnjik V u Srbiji.

Gruško je informisao Dačića o sastanku pedsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika SAD Džozefa Bajdena, koji je održan pre dva dana u Ženevi.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare