Foto: Shutterstock, Twitter/SNS

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije objavilo je danas da su Tviter nalozi ambasada Republike Srbije u Jermeniji, Iranu, Indoneziji, Nigeriji, Zimbabveu, Gani i Кuvajtu, kao i Generalnog konzulata u Čikagu, suspendovani su 18. avgusta, bez ikakvog obrazloženja ili prethodne poruke kojom bi se ukazivalo na eventualne povrede pravila komuniciranja na toj društvenoj mreži.

U saopštenju Ministarstva navodi se da ne žele da ulaze u poslovnu  politiku kompanije Tviter, ali da žele da ukažu na to kako, prema njihovim rečima, nedopustivo da diplomatska predstavništva jedne demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurisana na ovaj način.

Pročitajte još...

„Pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od pomenutih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimeren. Republika Srbija je zemlja čije je strateško opredeljenje članstvo u Evropskoj uniji, i naše političke i demokratske standarde, a oni uključuju i medijske slobode, prilagođavamo najvišim evropskim standardima. Zato je i apsurdno što je niz naših diplomatsko-konzularnih predstavništava cenzurisano na jednoj društvenoj mreži koja se hvali time da promoviše demokratiju i pluralizam mišljenja. Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obratilo se kompaniji „Tviter“ sa zahtevom da nalozi naših diplomatsko-konzularnih predstavništava budu odblokirani“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su „izrazili nadu“ da blokada Tviter naloga diplomatsko-konzularnih predstavništava nije deo pokušaja da se „Srbija spreči i ućutka u borbi za istinu“, pre svega o situaciji na Кosovu i Metohiji.

BONUS VIDEO: Kako ćete pamtiti premijerku Anu Brnabić

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare