Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs/Ivan Dinić/Nova S

Međusobne optužbe dela opozicije koje su usledile nakon predloga bivšeg gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića da se opozicija ujedini i uključi oko rešavanja kosovskog pitanja, nastavljaju se razmenom optužbi na relaciji Zelenović - Mlađan Ðorđević.

U medijima se, naime, pojavio navodni audio-snimak u kojem Zelenović na sastanku sa najbližim stranačkim saradnicima optužuje predsednika pokreta „Oslobođenje“ Mlađana Ðorđevića da ga u stvari ne interesuje Kosovo, već želja da „na račun“ Kosova sruši Vučića.

„Koja je to perverzija, da Mlađa Ðorđević – koji na reveru drži grb tajne službe ruske, izađe i kaže pustićemo Vučića da reši Kosovo, a onda ćemo da mu slomimo vrat“, čuje se na snimku koju su emitovali pojedini mediji.

To znači, dodaje Zelenović, tumačeći Ðorđevića, „da nama (opoziciji) nije problem da se to reši nego nama treba žrtva: boli nas d..e za Kosovo“.

Ðorđević, koji je među prvima reagovao na Zelenovićev predlog o tačakama oko kojih je pozvao da se okupi opozicija, kritikujući pre svega predlog da je potrebno brzo rešenje kosovskog problema, optužbama da hoće „Vučiću da pripomogne i u predaji KiM, ponovio je danas na Tviteru te optužbe.

„Zelenović je dobrodošao da se ili pridruži borbi za sprečavanje sporazuma o Kosovu i smenjivanju Vučića ili može da ode kod njega i pomogne mu za tezgom dok ovaj rasprodaje Srbiju“, napisao je Đorđević, koji inače za Zelenovića tvrdi da je izdao glasače opozicije i „prvi se odrekao ideje bojkota, iako je potpisao Sporazum sa narodom“, kao i da se ponovnog okupljanja opozicije „setio“ kada je izgubio izbore u Šapcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare