Foto: Ivan Dinić/Nova S/TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije tražio je od Višeg suda u Beogradu da odbaci tužbu koju je protiv njega podneo lider Narodne stranke Vuk Jeremić.

Međutim, Viši sud odbacio je ovakav zahtev ocenivši ga kao neosnovan.

Jeremić je tužio Vučića zbog toga što je 25. maja 2018. godine izjavio:

„U Sjedinjenim Američkim Državama uhapšeni su ljudi poznati kao bliski saradnici Vuka Jeremića, među kojima su, kako navode njihovi mediji, bliski saradnici Jeremića i njegove organizacije CIRSD. Reč je o ozbiljnoj međunarodnoj bandi lopova predvođenoj Jeremićem. To smo znali, nije to od juče. Uplaćivane su pare iz stranih ambasada, a videćete šta će tu da se ispetlja i o čemu se radi, i ko će svirati klavir, te lopove i secikese ostavite po strani. Samo postavite Sašu Jankovića za premijera i međunarodnog lopova Vuka Jeremića“.

PROČITAJTE JOŠ:

Navedenu izjavu najpre je preneo Tanjug, a zatim i skoro svi mediji u zemlji, u čemu su prednjačili oni naklonjeni vlasti.

Ta izjava bila je povod za Jeremićevu tužbu, u kojoj on traži 50 miliona dinara odštete od Vučića.

Predsednik Srbije nedavno je tražio da se ovaj predmet odbaci kao neosnovan, ali se sud oglasio i taj zahtev Vučića ocenio kao neosnovan, o čemu je na društvenim mrežama tvitovao Vladimir Gajić, pravni zastupnik Vuka Jeremića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare