Stupar: Za upad u Skupštinu odgovorne „službe“

Politika 08. jul. 202001:43
Podeli:
Slobodan Stupar / Foto: N1

Novinar Slobodan Stupar ocenio je da su za nasilan ulazak u Narodnu skupštinu odgovorne bezbednosne službe, čiji pripadnici su upali u parlament kako bi za to kasnije bila optužena opozicija.

„Jako dobro znam kako radi DB, kako rade službe, e sad kako radi Bata Santos to ne znam… Oni uđu unutra, razvale vrata i onda kažu da su neki opozicioni lideri tako hteli da uđu u skupštinu, ono što je rekla premijerka Ana Brnabić. Propaganda tog nivoa liči na ’47. i ’48. godinu.

Ovo je jedan cirkus Medrano u kojem su se ljudi usprotivili što je Vučić rešio da ih zaključa“, rekao je Stupar za N1.

On je istakao da je predsednik Aleksandar Vučić izvor problema i da bi povlačenje odluke o uvođenju policijskog časa bio njegov poraz.

Sagovornik N1 kazao je da je predsednik „gurnuo prst u oko“ građanima i da on diruguje bacanjem suzavca na demonstrante, za koje kaže da nije zabeleženo poslednjih 20 godina.

„Policijom i suzavcem se ne može rešiti problem koji je on napravio. Ne možete umiriti građanstvo policijom, to nije mogao ni Slobodan Milošević. Ovo je reakcija tipičnog Vučića koji nema živce i vrlo lako gubi kontrolu“, rekao je Stupar.

Dodao je da niti očekuje izvinjenje od predsednika, niti očekuje da će neko to izvinjenje prihvatiti.

„Ovo može da bude uvertira u mnogo ozbiljnije stvari. Svaki problem počinje od banalnih stvari, ovo je sada banalna stvar… Vučića čeka Brisel, možda odloži odlazak u Brisel. Vučić daje pare crkvi da bi ćutala kada preda Kosovo. Centralna stvar je Kosovo“, ocenjuje Stupar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar