Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Inicijativa "Zaštitimo studente" saopštila je da će sutra u 10 časova održati konferenciju za novinare ispred Ministarstva prosvete, nakon čega će predati više od 6.000 potpisa peticije koju su pokrenuli dva dana pre najave predsednika Aleksandra Vučića da će se domovi isprazniti usled epidemiološke situacije.

Nakon stopirane odluke o izbacivanju studenta iz domova potrebno je što pre doneti odluku o usvajanju navedenih zahteva, kako bi se studenti mogli u vremenima neizvesnosti makar bez bojaznosti o domu i rokovima posvestiti spremanju ispita.

U peticiji se zahteva dodatni ispitni rok za sve studente, besplatno testiranje studenata na prisustvo COVID-19, njihov ostanak u studentskim domovima dok traju ispitni rokovi, naknadno polaganje ispita studentima koji su zaraženi ili su bili u samoizolaciji i naknadno polaganje prijemnih ispita za srednjoškolce koji si oboleli od COVID-19.

„Potpuno smo svesni da u navedenim trenutcima kada se pandemija širi, protesti jesu poslednje sredstvo.
Međutim, u slučaju neusvajanja studentskih zahteva i novih protesta, preko online peticije pozvaćemo svih 6.000 potpisnika peticije da se pridruže građanima“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare