Dimitrije Dimić Protest Srbija protiv nasilja Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Student Dimitrije Dimić iz Niša, koji je od ponedeljka, 17. jula štrajkovao glađu ispred Predsedništva Srbije, pušten je tokom noći sa Vojnomedicinske akademije, gde mu je ukazana pomoć, a zatim se sa majkom uputio kući u Niš, potvrdio je za portal N1 Dimitrijev poznanik Marko Živković.

„Dimitrije je sinoć ambulantnim vozilom prevezen na VMA, gde je dobio infuziju. Njegovoj majci i njemu ponuđeno je da u bolnici ostane i tokom noći, ali su oni ipak odlučili da krenu kući za Niš. Čuli smo se malopre, dobro zvuči, okrepio se i polako se oporavlja“, preneo je Marko za portal N1.

Kako kaže, Dimitrije je poručio da će ostati angažovan oko protesta, pre svega u Nišu, dodajući da ga uskoro možemo ponovo očekivati i u Beogradu.

Vest da Dimitrije prekida štrajk glađu u subotu oko 21.30 saopštio je voditelj protesta Smiljan Banjac.

„Dimitrije je jedan od nas. Od ovoga trenutka više ne štrajkuje glađu. Hvala ti Dimitrije. Na mladima sve ostaje“, rekao je Banjac, pozdravljen aplauzom građana okupljenih ispred zdrade RTS u Takovskoj.

Pre toga, Dimitrije Dimić se obratio prisutnima na protestu „Srbija protiv nasilja“ ispred RTS-a, pozivajući predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ispuni zahteve građana.

„Narode, samo sloga će nas spasiti. I pištaljka je jača od pendreka. Gospodine predsedniče, molim vas kao čoveka, ispunite zahteve protesta ‘Srbija protiv nasilja’. Narod ovo neće da trpi“, istakao je Dimić pred okupljenim građanima.

Podsećanja radi, dvadesetrogodišnji student Pravnog fakulteta u Nišu Dimitrije Dimić počeo je 17. jula štrajk glađu ispred sedišta predsednika Republike na Andrićevom vencu, a na taj potez, kako je rekao, odlučio se jer „neće i ne može više da trpi da aktuelni režim ignoriše zahteve protesta“.

***

BONUS VIDEO – Kolona građana na protestu „Srbija protiv nasilja“ ispred zgrade RTS-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar