Savski most Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Opozicione stranke u Skupštini Beograda Zajedno, Ne davimo Beograd, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Pokret slobodnih građana, organizovaće javnu i stručnu raspravu o Starom savskom mostu i planiranju saobraćaja u Beogradu. Rasprava će biti održana u nedelju 4. decembra u Skupštini opštine Stari grad.

„Beogradska i republička SNS uprava (institucije) godinama donose pogubne odluke bez ikakvog konsultovanja sa strukom i javnošću, zbog čega Beograd svakog dana sve dublje tone u haos i kolaps. Zato smo odlučili da sami organizujemo stručnu javnu raspravu povodom planiranog rušenja Starog savskog mosta, ali i da konačno, na jednom mestu, čujemo konkretne predloge struke, građana i aktivista za poboljšanje saobraćaja i života u Beogradu i opšte funkcionalnosti naše prestonice“, navodi se u zajedničkom saopštenju koje potpisuju navedene stranke.

Kako su dodali, rasprava se organizuje u sklopu odbrane Starog savskog mosta.

„Želimo da konkretnim argumentima i u otvorenom razgovoru pokušamo da urazumimo predstavnike vlasti i naših institucija i nateramo ih da konačno čuju glas struke i građana, što po našem zakonu, ali i međunarodnim propisima moraju činiti“, piše u saopštenju.

Bonus video: Đorđe Miketić i Bojan Kovačević: Šta je rešenje za Stari savski most?

Komentari

Svi komentari (0)