Slobodan Milenković i Dušan Mitić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Stranka Zajedno je danas pozvala "sve poštene policajce" da podrže smenjene inspektore Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića i da se zajedno u svom sektoru izbore sa "kriminalcima i njihovim pipcima".

Zajedno u saopštenju navodi da je smenjivanje Milenkovića i Mitića samo poslednji u nizu poteza predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića koji pokazuju da „režim štiti kriminalce“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Vučić ne da Gašića da bi imao ko u njegovo ime da sprovodi kampanju šikaniranja i targetiranja poštenih policajaca koji su doveli do otkrivanja ‘Jovanjice’ ‘ najveće fabrike droge u Evropi“, navela je stranka.

Ocenila je da „epidemija nasilja u društvu nije slučajna, već je za nju odgovorna aktuelna vlast“ koja „kažnjava poštene policajce“ zato što se bore protiv kriminala i time ostavlja prostor kriminalcima da zajedno sa pripadnicima režima „lešinare zemljom“.

„Da režim ne štiti kriminalce i da nije dozvolio upliv kriminalnih struktura u najviše državne institucije, ne bismo svaki dan imali vesti o oružanim obračunima, zločinima iz mržnje i politički motivisane napade“, piše Stranka Zajedno u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar