Novi Sad prestonica kulture Foto: FoNet/NS 2022NSEPK V.Veličković

Novosadski odbor stranke Zajedno pozvao je građane da u zajedničkoj akciji "očiste" taj grad od "fantomskih birača" i time spreče novu izbornu krađu.

Zajedno ističe u saopštenju da je glasanje „fantomskih birača“ bilo ključna metodologija izborne prevare, „nezabeležena u Evropi“, koju je sprovela vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) tokom izbora u decembru prošle godine.

„Dok je birački spisak otvoren samo za vlastodršce, ‘naseljavanje’ glasača iz drugih gradova je uveliko u toku u Novom Sadu“, navodi se u saopštenju.

Stranka Zajedno navodi da je zbog toga u Novom Sadu pokrenula akciju „Sve po spisku – izbacimo fantome zajedno“, u okviru koje građani na sajtu www.svepospisku.im/novisad mogu pronaći jednostavna i detaljna uputstva kako da spreče „naseljavanje“ fantomskih birača na svoju adresu.

Nakon izbora u decembru prošle godine, opozicione stranke su iznele tvrdnje da je SNS organizovao fiktivno prijavljivanje mesta prebivališta za građane iz drugih mesta i iz inostranstva u Beogradu, da bi na dan izbora te ljude, koje su nazvali „fantomski birači“, organizovano dovodili na glasanje.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare