Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Danas je u nekoliko vrtića u Beogradu došlo do dojave o podmetnutim bombama – javlli su vaspitači i roditelji timu za vrtiće stranke Zajedno, navodi se u saopštenju ove stranke.

„Policija obavlja uviđaj i pregleda objekte i za sada ni u jednom nije pronađena eksplozivna naprava, decu su zbrinule vaspitačice, a u nekim predškolskim ustanovama je javljeno roditeljima da ako žele pokupe svoju decu iz vrtića“, navodi se u saopštenju.

Iz stranke Zajdeno se zahvaljuju policiji na hitnoj terenskoj proveri, međutim, apeluju da policija mora imati jasan stav i proceduru kako se u ovim slučajevima ponašati, jer je u jednom vrtiću PU Zemun rečeno upravi vrtića da sami procenjuju rizik dok se u drugim ta odgovornost prebacila na roditelje.

PROČITAJTE JOŠ

„Ovakvo prebacivanje odgovornosti i odustvo procedure je nedopustivo i policija mora izaći sa jasnim uputstvom i za zaposlene i za roditelje jer je bezbednost svih u njihovim rukama. Tako ćemo povratiti poverenje u našu policiju i pomoći joj da što pre stanemo na put ovim sumanutim dojavama koje su učestale u našim školama a sada i vrtićima. Svakako, pozivamo i policiju da hitno pronađe i kazni sve koji dojavljuju prisustvo nepostojeće bombe u našim obrazovnim ustanovama“, zaključuje se u saopštenju

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar