Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Beograđanka Suzana Lazarević koja od nedelje štrajkuje glađu zbog, kako kaže, krađe glasova na referendumu o ustavnim promenama, danas je pokušala da uđe u Radio televiziju Srbije, ali je u tome sprečilo obezbeđenje.

Ona kaže da je nameravala da preda pismo generalnom direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću i da u holu RTS-a nastavi štrajk glađu, objavio je N1.

U pismu se navodi da će štrajk nastaviti sve dok Javni servis ne napravi prilog o tome i ne počne objektivno da izveštava o Srbiji.

Pre dva dana Suzana Lazarević pokušala je da štrajkuje i u Vladi Srbije, ali ju je i tamo obezbeđe u tome sprečilo.

Ona je bila kontrolorka na jednom biračkom mestu na Vračaru, gde je pobedila opcija ne, kao i kako tvrdi na mnogim drugim mestima, zbog čeg misli da je zvaničan rezultat refernduma namešten.

PROČITAJTE JOŠ

„Ja sam započela moj štrajk glađu jer ja ne mogu više i neću da živim u ovom licemrju i u ovoj laži u kojoj svi predugo živimo, ali ovo je stvarno prešlo sve mere zato što se najvažnije pitanje jedne države kao što je promena Ustava i referendum kao način očuvanja suverenosti građana na ovako besraman način krši i ja jednostavno sam preduzela taj moj lični čin. Ja ću štrajkovati glađu do smrti ili moje ili ove laži u kojoj svi predugo živimo“, rekla je ona.

Lazarevićeva je inače i učesnica ekoloških protesta.

BONUS VIDEO: Glasanje na referendumu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar