Otvorena građanska platforma Akcija, Ekološki ustanak i Skupština slobodne Srbije potpisale su Deklaraciju o ujedinjenju, a 11. juna biće održana skupština o ujedinjenju u novu političku organizaciju, čije ime za sada još nije saopšteno. Biljana Stojković iz Skupštine slobodne Srbije rekla je za N1 da koalicija "Moramo" i pored toga nastavlja da postoji, a da će nova organizacija biti nešto potpuno novo na političkoj sceni i predstaviće građanima paket leve i zelene politike.

Stojković je objasnila da će se nova organizacija sastojati iz političkog dela stranke u koji će ulaziti ljudi iz lokalnih organizacija koji žele da se politički angažuju, s tim da će svaka od tih lokalnih organizacija nastaviti da postoji kao entitet i sačuvaće svoj identitet.

Kombinujemo lokalne pokrete koji nisu uključeni u klasičnu politiku i ljude koji će se baviti strukturom i političkim dijalogom, učešćem u izborima. I ova politička organizacija neće bit klasična liderska stranka. Nešto bitno i potpuno drugačije sa idejom da umrežavamo i okupljamo lokalne pokrete koji imaju svoje lokalne probleme i da ih dignemo na republički nivo, rekla je Stojković.

Deklaraciju o ujedinjenju nije potpisala Inicijativa Ne davimo Beograd, takođe članica koalicije „Moramo“, a Stojković kaže da i pored toga koalicija nastavlja da postoji.

„Njihova ambicija je da naprave svoju političku stanku i to je u redu. Koalicija nastavlja da postoji i sigurno će se kada dođe vreme, a to su izbori, ponovo okupiti“, napominje sagovornica N1.

Dodaje da će koalicija „Moramo“ u beogradskom parlamentu imati jedinstven poslanički klub, dok će u republičkom biti dva i to, kako kaže, iz praktičnih razloga – prednosti koju dva kluba daju.

Opširnije pročitajte na sajtu N1.

BONUS VIDEO Biljana Stojković o štednji u državnim vilama i postizbornoj melanholiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare