Nebojša Zelenović i Biljana Stojković Foto: Nova.rs

Ispred Vlade Srbije organizovan je skup podrške tužiteljkama Bojani Savović i Jasmini Paunović. Na protest su došli i kopredsednici stranke Zajedno Biljana Stojković i Nebojša Zelenović.

„Ovo je jedna nova iskra slobode“, rekla je koopredsednica stranke Zajedno Biljana Stojković o današnjem protestu.

„Pojavile su se neke hrabre žene koje su pokrenule jedan proces i to ne smemo da zanemarimo i moramo apsolutno da podržimo. Nadamo se takvim iskrama u svim delovima društva, u svakoj profesiji, posebno u onim profesijama koje se tiču institucija države koje su zarobljene, koje su izbrisane iz državnog sistema i predate u ruke SNS-u. Ovakve skupove svako slobodnomisleće biće mora da podrži“, rekla je Stojković.

Koopredsednik stranke Zajedno, Nebojša Zelenović, zahvalio se svim građanima koji su došli na današnji skup i koji će dolaziti i na naredne skupove.

„Borba po borba, pobeda po pobeda. Siguran sam da će se i ovde ostvariti još jedna pobeda, a to je da Tužilaštvo mora da bude samostalno. Sudovi moraju da budu nezavisni. Ko god je mislio da u Srbiji nema energije, susreće se upravo sa ovim masovnim protestom“, rekao je Zelnović.

Nebojša Zelenović Foto: Zajedno/Promo

„Borićemo se i podržavati svakoga ko iskreno misli, ko slobodno govori i ko misli da Srbija mora i treba da bude pristojna država. Ima dovoljno ljudi da se za te bitke izborimo zajedno. Pozivam sve da se pridruže svim sledećim događajima kojih će svakako biti i da svi zajedno osvajamo nove pobede“, dodao je on.

***

BONUS VIDEO – Izjava sa protesta Ivan Ninić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar