Foto:Printscreen/Youtube

Svi znamo da formiranje Vlade Srbije zavisi samo od jednog čoveka, predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ova tri meseca pokazuju građanima, kako tvrde sagovornici N1, da premijer i ministri nisu ni potrebni Srbiji jer se svi poslovi rešavaju na Andrićevom vencu. Politikolog Boban Stojanović kaže da će Srbija praktično dobiti jednopartijsku vladu, a da je sve drugo igra jednog čoveka.

Kabinet Vlade Srbije u Nemanjinoj čeka, dakle, nove ministre koji će moći da odgovore na najveće svetske izazove. Njih treba da odabere mandatar kojeg predloži predsednik Srbije.

„Mi ćemo sada defakto dobiti jednopartijsku Vladu i sve ovo što sada čekamo je igranje jednog čoveka – to je Aleksandar Vučić, jer zna se da će on izabrati i predsednika vlade i sve ministre“, kaže za N1 televiziju politikolog Boban Stojanović.

Dok ne saopšti koga je izabrao, predsednik Vučić obavlja funkciju ministara, iako za to nema ustavna ovlašćenja. Na primer učestvuje u određivanju visine minimalca.

„Mi ćemo verovatno doneti odluku da povećamo minimalac. Slušajte sad u kakvoj je situaciji država – dođu sindikalci na sastanak i kažu dajte nam 25 posto, vi sad kažete: Čekajte, o čemu pričate ljudi“, rekao je nedavno Vučić gostujući na Radio televiziji Srbije.

„Predsednik radi sve, on će to i da nastavi da radi sve, ali moj stav je nekako daj da makar na papiru imamo ono što bi svaka država morala da ima, a mi znamo da ćeš nastaviti da vladaš bez ikakvog ograničenja“, zaključio je Stojanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare