Aleksandar Vučić Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

Dragana Rakić, poslanica DS, podsetila je tokom skupštisnog zasedanja da je SNS , samo tri dana nakon najvećeg masovnog ubistva u istoriji Srbije, u Velikoj Ivanči, 2013. godine, organizovala politički skup na kom je zahtevala smenu tadašnjeg pokrajinskog premijera Bojana Pajtića.

„Tri dana posle najvećeg masovnog ubistva u Srbiji vi ste se već otimali za vlast u Vojvodini. To vam je bilo najvažnije u tom trenutku. To ste bili vi i SNS. Što nas pitate ko je ubio Ranka Panića i zašto niko nije odgovarao za to? Što ne pitate tadašnjeg ministra unuturašnjih poslova Ivicu Dačića? Eno ga, sedi vam u Vladi. Što ne pitate tadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića. Eno ga, sedi vam u kabinetu Aleksandra Vučića. Što ne pitate Vučića što ga savetuje direktor policije iz vremena kad je, kako vi kažete, policija ubila Ranka Panića. Kako ste to mislili? Da vi reciklirate otpad iz bivše vlasti, a za ono što su oni radili odgovornost prebacite na nas koji smo ostali verni svojoj političkoj ideji i stranci. Nas koje niste mogli da potkupite ili zaplašite“, pitala je Rakić.

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Dodala je da su „žuti lopovi“ sada partijski drugovi vladajućeg ražima.

PROČITAJTE JOŠ

„Pa kad su ‘žuti lopovi’ došli kod vas, onda su valjda sa sobom doneli svoj lopovluk. To su sada vaši lopovi i kriminalci. Vi ste ih prihvatili. Mi smo ih odbacili. To su vaši partijski drugovi, sede u vašoj Vladi. Niko vam ih nije nametnuo, vi ste ih izabrali“, podvukla je Rakić.

Kako protiče skupštinska rasprava, možete pratiti u našem BLOGU UŽIVO.

***

BONUS VIDEO: Dragana Rakić podsetila na aferu u koju je umešan Andrej Vučić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar