Borko Stefanović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović ocenio je večeras da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića gura Srbiju u, kako je istakao, izolaciju.

„To dokazuje i izjava Žosepa Borela koji je pozdravio odluku svih zemalja kandidata za članstvo u EU da se usklade sa spoljnopolitičkom odlukom Saveta EU o novim sankcijama Rusiji zbog aneksije Krima i Sevastopolja. Jedina zemlja koja je odbila do to učini je Srbija“, izjavio je Stefanović u pisanoj izjavi.

On je dodao da će cenu tog političkog egzibicionizma opet plaćati građani koji sa „pravom strahuju od uvođenja viza koje je najavio predsednik Francuske Emanuel Makron ili gubitka posla, na šta upozoravaju domaći privrednici koji sarađuju sa partnerima iz EU“.

„Svakom dobronamernom čoveku je jasno da naprednjački režim ne želi Srbiju u EU jer to znači njihov kraj“, ocenio je Stefanović.

On je naveo da „režim zato gura Srbiju u mračni ugao Evrope u kome će nastaviti da vladaju uz pomoć nasilja i da se bogate kroz koruptivne poslove i veze sa kriminalom“.

„Iz takve Srbije koja propada, građani beže i zato smo usvojili ‘Deklaraciju o sprečavanju propadanja Srbije’ koja se jasno zalaže za hitno usklađivanje spoljne politike sa EU i sprovođenje plana ‘Pravac Evropa’ koji garantuje ulazak Srbije u EU do 2030. godine, ali sadrži i konkretne mere za obračun sa kriminalom i korupcijom pomoću kojih nam režim otima budućnost“, zaključio je Stefanović.

BONUS VIDEO