Borko Stefanović Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović u današnjem saopštenju dovodi u sumnju ekonomske rezultate koje saopštavaju zvaničnici i tvrdi da je reč o obmani i da se život u Srbiji gasi.

On u sumnju dovodi rast broja zaposlenih, pitajući kako u to poverovati dok proizvodnja pada, a podatke kao onaj o 8.706 novozaposlenih u proizvodnji motornih vozila, elaborira pitajući da li će zbog toga biti srećniji preduzetnici koji već mesecima nemaju posla, te da li će podatak da je 21,7 odsto porastao promet u trgovini na malo na jugu doneti radost, kako kaže, za milion radnika koji prinudno primaju minimalac.

Dodaje da posle 3 meseca krize, kako kaže, rupa u budžetu iznosi 305 milijardi dinara, a da će ako se nastavi tim tempom, do kraja godine javni dug iznositi 30 milijardi evra.

Vlast poziva, kako se navodi u saopštenju, da se uozbilji i da novcem koje pozajmljuje, sa visokom kamatom finansira samo najugroženije sektore, poveća plate zdravstvenim i prosvetnim radnicima i uloži u modernizaciju i razvoj strateških sektora privrede.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare