Nebojša Stefanović Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ministar odbrane Nebojša Stefanović optužio je kosovskog premijera Aljbina Kurtija da "sprema novu destabilizaciju" Kosova i Metohije i regiona, posle izjave kako je" takozvana vojska Kosova san generacija koje su dale živote za slobodu".

Stefanović je ocenio da je u pitanju „još jedna uznemirujuća izjava, koja ništa dobro ne može doneti ni srpskom narodu koji živi na Kosovu i Metohiji, niti regionu“.

„Ona nanovo pokazuje da Kurti sprema novu destabilizaciju i da su priče o spremnosti za predstojeći nastavak dijaloga samo šarena laža“, naveo je Stefanović a prenelo Ministarstvo odbrane.

On je pozvao zvaničnike EU i članice Saveta bezbednosti UN da „reaguju na pokušaje destabilizacije ne samo srpske južne pokrajine, već i celog regiona“, navodeći da su „pokušaji stvaranja takozvane vojske Kosova u suprotnosti sa svim međunarodnim aktima“.

„Uvereni smo da je naša dužnost da nastavimo sa dijalogom, politikom mira i stabilizacije. Ali je naša obaveza i da nikad ne zaboravimo stradanja srpskog naroda. I srpski narod na Kosovu i Metohiji zasigurno neće strepeti, niti ćemo dozvoliti da mu se ponovi pogrom iz 2004. godine. Umećemo da ga zaštitimo“, upozorio je u saopštenju ministar odbrane.

BONUS VIDEO: Kosovska policija upala u gradsku apoteku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare