Nebojša Stefanović Foto: Damir Banda/Ministarstvo odbrane

Reagovaći na intervju koji je predsednik opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas dao austrijskom listu Prese, ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je da je toliku količinu licemerja teško komentarisati.

U Srbiji jesu ubijani ljudi zbog drugačijeg političkog stava, baš kao što je ubijen Ranko Panić 2008. godine, u vreme vlasti Dragana Đilasa, izjavio je ministar odbrane Nebojša Stefanović nakon što je austrijski list Prese objavio intervju sa Draganom Đilasom.

PROČITAJTE JOŠ:

On smatra da je sramotno što do danas nismo čuli ni reč preuzimanja odgovornosti od pripadnika tadašnje vlasti i podseća da za četiri godine opozicionog delovanja, Srpska napredna stranka (SNS), osim obaveznih izbornih termina definisanih zakonom, nije mogla da dobije ni minut izveštavanja o svom programu i aktivnostima na Studiju B.

Ministar je spomenuo i milionske štete nanete Radio televiziji Srbije (RTS) — novac koji je, kako je rekao, prebačen na račune Đilasovih kompanija. Kako kaže, zbog ovoga odgovaraju pred zakonom i oni rukovodioci RTS-a koji su potpisivali štetne ugovore, kao i pojedini rukovodioci Đilasovih firmi.

Stefanović se osvrnuo i na izmene izbornih uslova, rekavši da ni Đilasu, ni Vuku Jeremiću, ni bilo kome iz njihove koalicije 2020. godine nisu smetali izborni uslovi, jer su, kako kaže, to bili uslovi koje su oni ostavili 2012. godine.

„Zato im i smeta Aleksandar Vučić, jer znaju da nisu ni za poređenje sa njim, a kamoli da mogu ikada da ga pobede“, zaključio je Stefanović, dodajući da tu činjenicu neće promeniti ni 10.000 intervjua u stranim i domaćim medijima, jer građani Srbije dobro znaju ko je ko.

Bonus video: Đilas: Vučić stoji iza medijskih napada na mene

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare