Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Nebojša Stefanović izdao je saopštenje povodom sinoćnje akcije policije koja je sprečila lepljenje plakata sa porukom protiv gradonačelnika Miloša Vučevića.

Pored svih laži koje su plasirali Dragan Đilas i njegovi sateliti, niko u Novom Sadu iz redova opozicije nije uhapšen, niti je policija preduzimala bilo kakve protivpravne radnje, saopštip je Stefanović.

„To što Dragan Đilas i Bora Novaković misle da je njihova pljačka Novosađana jedini dozvoljeni biznis, ne znači da tako misli većina građana Srbije i ne znači da će to ikada biti dozvoljeno bilo kome ponovo. I Bora Novaković i Dragan Đilas, ali i svi drugi građani Srbije moraju da sa sobom nose svoju ličnu kartu i da je pokažu kada to zatraže pripadnici policije. Vladavina prava podrazumeva da pravo važi jednako za sve, pa će tako važiti i za tajkune i pripadnike bivše vlasti, jednako kao i za svakog drugog građanina, bez obzira na njegovu političku, etničku ili ma koju drugu pripadnost“, navodi se u saopštenju.

Кako je vladavina prava izgledala u vreme Dragana Đilasa i kako je policija postupala prema građanima, zna porodica pokojnog Ranka Panića koga su ubili zato što je imao drugačije mišljenje, ali i porodice mnogih pripadnika policije kojima su se i Đilas i njemu slični iz tog režima obraćali sa: „ Znaš li ti ko sam ja?“ i „Izgubićeš posao, ako ne radiš onako kako ti ja kažem!“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare