Foto: Printscreem/Tv Pink

Novi ministar odbrane Nebojša Stefanović večeras je gost u emisiji "Hit tvit" na televiziji Pink. On je prilikom svog nastupa rekao da je bila državnička odluka predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ode na sahranu mitropolita Amfilohija, te da će oni nastaviti da pomažu Srbima širom Crne Gore.

Stefanović je rekao da je Vučić sam doneo odluku da prisustvuje sahrani i da nikada nije dovođeno to u pitanje.

„Predsednik Vučić je otišao tamo u jednom složenom trenutku. Nije bila laka odluka, iz više razloga. Napadi na njega su počeli u kampanji, gde ga jedan dan napadaju da brani Đukanovića, a drugi da brani litijaše. Da nije otišao rekli bi ga ne interesuju Srbi u Crnoj Gori. Sam mitroplit je u poslednjem razgovoru rekao da nije lako da budete predsednik.

Na pitanje da li će smrt Amfilohija uticati na novu vladu u Crnoj Gori, on je bio jasan:

„Poštujemo izbor naroda Crne Gore. Čuli ste predsednika, on ne bi možda doneo odluku kao Mandić ili Krivokapić, ali on se neće mešati. Srbiji je važno da se poštuje odluka naroda Crne Gore. Važno je da se bavimo pravima srpskog naroda u Crnoj Gori”, rekao je Stefanović i dodao da će nastaviti da se bore za prava, ne mešajući se u političke odluke u Crnoj Gori.

Stefanović je rekao da je odluka predsednika Srbije da investira u „Srpsku kuću“ i to u dogovoru sa narodom, te dodaje da je to „prirodno i normalno“ da se borimo za očuvanje toga.

„Policija tolerisala mnoge neprijavljene skupove“

Upitan da napravi paralelu sa francuskom policijom, Stefanović je rekao da je naša policija bila veoma tolerantna prethodnih godina, te da je tolerisala mnoge neprijavljene skupove.

„Sada sam u resoru odbrane ali videli ste da je naša policija bila toleratntna svih ovih godina, prema skupovima koji su nisu bili ni prijavljeni. Nije bilo zabranjenih skupova, bio je jedan ali on je bio fašistički. Bilo je onih koji su prijavljivali mimo zakona, u kratkom roku. Naša policija je tu da brani našu zemlju” rekao je Stefanović da su neki policajci branili goli život tako.

“Šta je trebalo da ih pustim da ih ubiju?”, jasan je Stefanović.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare