Nebojša Stefanović Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/bs

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović osudio je danas izjavu Dragana Ðilasa da neće platiti sudsku kaznu, ako ga sud osudi, i ocenio da lider Stranke slobode i pravde time poručuje da za njega zakon ne važi.

„Ðilasova izjava govori da on ima problem sa vladavinom prava i da smatra da pripada kasti nedodirljivih“, naveo je Stefanović povodom izjava Ðilasa o suđenju po prijavi MUP-a za kršenje zabrane kretanja u vreme policijskog časa.

Kako Stefanović ukazuje, Ðilas smatra da ako je on odlučio da za njega zakoni ne važe, ni karantin ili bilo koja mera koju država sprovodi, onda ni sud nema pravo da ga osudi i to samo zato što je on tako odlučio.

„On i kasta nedodirljivih direktora njegove kompanije Dajrekt medija i bliskih ljudi iz njegove stranke su ti na koje će se zakoni primenjivati selektivno. Oni će odlučivati ko će biti policajac, ko će biti tužilac, a ko sudija, ali i kakve će odluke donositi“, navodi Stefanović.

Kako navodi Stefanović, oni će odlučivati koji će zakoni da važe, a koji neće, za koga će da važe, a za koga neće.

„Oni su ti koji će da odlučuju i ko će kakav posao da dobije, oni su ti koji mogu da prodaju sekunde i da grade puteve. Baš kao što je i danas rekao da treba da odlučuje koje kompanije treba da grade puteve, znači ne one koje posao dobiju na tenderu, iako se naravno zna kako se grade putevi i šta su zakonske procedure koje svaka kompanija mora da prođe“, rekao je Stefanović.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas izjavio je da će se odazvati pozivu suda po prijavi za kršenje zabrane kretanja u vreme policijskog časa tokom vanrednog stanja i rekao da će tamo izneti dokaze koji potvrđuju da je početkom maja morao da izađe da bi branio svoju decu koja su bila preplašena zato što je grupa huligana u blizini stana u kom žive preko zvučnika skandirala: „Đilase, Đilase, vrati pare lopove“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare