Borko Stefanović Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović izjavio je danas da više od mesec dana ministar policije Aleksandar Vulin i šef Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić "ćute i snimaju" navodeći da su nadzorne "kineske kamere", postavljene "na svakom ćosku" a da nije odgovoreno na važna pitanja oko toga.

Stefanović je u saopštenju naveo da evroparlamentarci postavljaju slična pitanja onima koje je SSP postavio Vulinu i Gašiću pre mesec dana.

„Koliko je nadzornih kamera postavljeno na ulice naših gradova? U kom postupku javnih nabavki je ovo sprovedeno i koliko je plaćeno?“, pitao je Stefanović.

On je postavio i pitanje kojoj je firmi plaćeno postavljanje i održavanje tih nadzornih sistema, kao i da li kamere u radu koriste bilo koji od kineskih nadzornih programa za prepoznavanje lica.

„Iako zakon i Vulina i Gašića obavezuje da nam odgovore oni ćute već više od mesec dana. To njihovo ćutanje dokazuje da ovaj režim od Srbije želi da napravi kinesku koloniju i rijaliti program u kojem snimaju narod sa namerom da kontrolišu sve što mi radimo, dok oni nesmetano otimaju i pljačkaju ovu zemlju“, ocenio je zamenik predsednika SSP.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare