Foto: Ujedinjeni za pobedu Beograda

Na dan otvaranja beogradskog Festa predstavnici Koalicije Ujedinjeni za pobedu Beograda Tihomir Tika Stanić, Tatjana Manojlović i Ana Stevanović su ispred ruiniranog bioskopa "Voždovac" u razgovoru sa građanima istakli su da je odnos države prema kulturi onakav kako danas izgleda taj bioskop.

Oni su podsetili da je SNS gradska vlast na ovom mestu pre šest godina predvidela rušenje bioskopa i izgradnju stambeno – poslovnog objekta.

„Građani su to sprečili 2021. godine“, dodali su.

Tatjana Manojlović, član tima Vladete Jankovića i kandidat za odbornika je istakla da ova vlast ovaj grad i ovu zemlju ne voli.

„Beograd nestaje pred našim obeležjima i ostaje kič ove vlasti. Beograd će nestati ako ga građani ne zaštite, a Beograd nas zove“ rekla je ona i pozvala građane da glasaju za broj pet.

Foto: Ujedinjeni za pobedu Beograda

Ana Stevanović, kadnidat za odbornika, je istakla da slika iza nje dovoljno pokazuje kakav je odnos vlasti prema kulturi. Rekla je da će se posle promene vlasti preuzeti bioskop i ponovo vratiti građanima Voždovca i Beograda.

Foto: Ujedinjeni za pobedu Beograda

Tihomir Tika Stanić je citirao deo monologa iz predstave Očevi i oci i rekao da je, nažalost, i dalje aktuelan jer nijedan čovek nije na svom mestu u ovom režimu i istakao je da se gomilaju kapitali koji se ne znaju otkud su, dok drugi građani ne znaju kako će preživeti već od petog.

Dodao je da mnogo mladih umetnika i nezavisna scena umetnika nemaju gde da se promovišu ili održavaju svoje probe, nemaju gde da izlažu ili slikaju.

Foto: Ujedinjeni za pobedu Beograda

Plan Koalicije je da konkurs za nezavisne umetnike bude permanentno otvoren kako bi mogli da stvaraju i učine Beograd jedinstvenim, zaključili su.

***

BONUS VIDEO: Tika Stanić u timu Vladete Jankovića 21.2.2022.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar