Volodimir Zelenski i Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Babani

Kažu da slika govori više od hiljadu reči, a ova govori šta predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski misli o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Tirani na prvom samitu Ukrajina – Jugoistočna Evropa gde se sreo i sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim.

Jedna fotografija posebno je privukla pažnju. Reklo bi se, po pogledu Zelenskog, da ne gaji preterano lepo mišljenje o predsedniku Vučiću.

Volodimir Zelenski i Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/AP Photo/Armando Babani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u deklaraciji sa samita „Ukrajina – Jugoistočna Evropa“ nema pomena o uvođenju sankcija Rusiji i njenog malignog uticaja i da je u tekstu dogovorena formulacija „zapadnobalkanska šestorka, a ne zemlje“, kao odredbe kojima se poštuje teritorijalni integritet Ukrajine i osuda sukoba.

Vučić je novinarima koji izveštavaju sa samita u Tirani rekao da su „moćniji ljudi od kosovske predsednice Vjose Osmani“ zalagali da se navodi o sankcijama nađu u završnoj deklaraciji, ali je bilo važno da sa ovog skupa bude poslata zajednička poruka.

„Ukrajini nije lako i nemamo šta da im zamerimo, to su naši slovenski prijatelji i ne zaboravite da Kijev nije priznao nezavisnost Prištine“, naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je Ukrajina jedna od retkih zemalja koja može da govori o teritorijalnom integritetu, jer nije gazila tuđi integritet.

PROČITAJTE JOŠ:

„Važno je da sa Ukrajinom imamo dobre odnose, ona nije priznala Kosovo i drugačija odluka Kijeva bi uticala na najmanje dve evropske zemlje. Verujem da ćemo nastaviti da gradimo prijateljske odnose sa Ukrajinom, poštujući odluke Saveta za nacionalnu bezbednost od pre dve godine, i istrajati u prijateljstvu sa drugim zemljama na Istoku“, naveo je Vučić.

On je napomenuo da Srbija pomaže Ukrajinu humanitarno, da je „korektna“ i da se „od Ukrajinaca neće čuti loša reč o Srbiji“.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare