Željka Cvijanović, Aleksandar Vučić i Milorad Dodik Foto:TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC

Povodom Dana Republike Srpske, predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku Miloradu Dodiku, predsedniku RS.

Vučić je „od srca čestitao Dan Republike Srpske, uz najbolje želje za napredak, mir i blagostanje svih građana“.

„Dok istovremeno obeležavamo i dan Svetog Stefana, podsećamo se da se moć jednog naroda meri snagom njegovog jedinstva i nepokolebljivosti u očuvanju duhovnosti, jezika, pisma, identiteta, istorijskog i kulturnog nasleđa, a njegova veličina – negovanjem najviših moralnih i ljudskih vrednosti i ideala, kao i spremnosti da svoje dobro podeli sa drugima. Upravo takva Republika Srpska treba da ostane pokretač prosperiteta i temelj stabilnosti, uprkos svim izazovima“, napisao je Vučić.

Pročitajte još...

Predsednik Srbije dodao je da će zajedno nastaviti da se bore za put napretka.

„Za mir i blagostanje nastavljamo zajedno da se borimo radom, znanjem, kreativnošću i dobrom voljom prema svima koji su spremni da iskreno prihvate pruženu ruku saradnje, kako bi ceo region krenuo putem napretka, na dobrobit svih građana koji žive na ovim prostorima. Srbija će, kao i do sada, dosledno podržavati sprovođenje odredbi Dejtonskog sporazuma, poštujući integritet Bosne i Hercegovine, kao i integritet Srpske u njenim ustavnim okvirima“, dodaje se u pismu.

Osim toga, navodi se da će u takvim nastojanjima, Srbija biti najsnažnije uporište i oslonac. Kako ističe predsednik Srbije, veze koje spajaju Srbiju i RS su neraskidive i večne.

„Svim građanima Republike Srpske želim da uvek u miru i dobru slave praznike, da se radujemo zajedništvu i vezama koje niko ne može da raskine, da vodimo računa o našim potomcima poštujući pretke i da nastavimo da radimo na projektima koji nas povezuju i grade bolju i sigurnu budućnost za sve. Neka živi Srpska! Neka živi Srbija!“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare