Foto: N1

Udruženje Skupština slobodne Srbije ocenilo je da su građani koji se kandiduju kao nezavisni i nestranački na izborima za savete mesnih zajednica u Novom Sadu, pokazali hrabrost da bez podrške bilo kakve partijske strukture, "izađu na crtu" Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

„Ovi hrabri ljudi daju nadu da Srbija neće večno trpeti ponižavanje i vladavinu najgorih, i da će sve ovo što se danas dešava brzo postati – ružna prošlost“, navela je Skupština slobodne Srbije u saopštenju.

Oni su ukazali da na izborima za savete mesnih zajednica političke partije ne bi smele da učestvuju, ali da SNS u Novom Sadu koristi „sve partijske i državne resurse da bi pobedila građane“, navodeći da aktivisti dele poklone, kupuju glasove, zastrašuju protivkandidate, a da su u izborni proces uključeni i, kako kažu, poznati novosadski kriminalci.

„Sve to svedoči o totalitarnom karakteru vlasti koja želi da kontroliše sve, u potpunosti, pa čak i mesne zajednice koje formalno i nisu organi vlasti“, ocenili su u saopštenju.

Kako navode, mesne zajednice bi trebalo da budu mesta okupljanja građana na kojima se vode diskusije o bitnim problemima mikro-sredina i pokreću razne inicijative, ali i mesto na kojima građani mogu da pruže otpor projektima koji ugrožavaju njihova prava i životnu sredinu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar