Foto: N1

Skupština slobodne Srbije najoštrije je danas osudila zabranu ekipi Televizije N1 da izveštava sa obeležavanja 79. godišnjice Racije u Bačkoj i podseća da je diskriminacija medija, koju sprovodi Eparhija bačka, ne samo nedopustiva već i protivzakonita.

„Vladika bački Irinej poznat je po tome što prihvata režimsku podelu ‘elite’ Srbije na ‘pravu’, odnosno onu blisku vlasti, i ‘lažnu’, odnosno onu koja kritički promišlja stvarnost. On u svojim javnim istupima na taj način deli i građane, pa je logično pretpostaviti da upravo on stoji iza odluke da se TV N1 zabrani da uđe u portu Crkve Svetog Bogojavljenja Gospodnjeg u Srbobranu, gde se održavao parastos žrtvama racije“, navedeno je u saopštenju.

Veoma je opasno to što pojedini visoki dostojanstvenici SPC-a, uz podršku vlasti, pokušavaju da uređuju političke i društvene odnose u zemlji, smatra Skupština slobodne Srbije, ističući da je žalosno što se „niko od državnih zvaničnika koji su prisustvovali ovom događaju nije ogradio, niti je osudio diskriminatorski potez Eparhije bačke i nada se da ova praksa neće uskoro postati uobičajena“.

Skupština slobodne Srbije smatra da je Eparhija bačka Srpske pravoslavne crkve dužna da uputi izvinjenje Televiziji N1, ali i građanima Srbije zbog ovog postupka, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare