sbb telekom
Foto: Promo

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je ispadanje Beogradskog univerziteta sa Šangajske liste 500 najboljih na svetu "odgovornost Vlade Ane Brnabić".

Ta stranka je u saopštenju navela da je „Vučićev režim nasilnom smenom rektorke Ivanke Popović narušio autonomiju Beogradskog univerziteta i tako pokazao kakav je odnos vlasti prema visokom obrazovanju“.

„Jasno da će se trend urušavanja ugleda Beogradskog univerziteta nastaviti dokle god su na vlasti oni koji taj univerzitet nikada nisu uživo čak ni videli, pa je logično da ne razumeju njegov značaj za budućnost naše dece i obrazovanja u Srbiji“., dodala je SSP:

Ta stranka je navela i da je „s obzirom da Nortwood University koji je završila Brnabić nije uopšte rangiran na Šangajskoj listi, a plasiran je na 960. mestu najboljih američkih univerzita logično da premijerka ne oseća nikakvu odgovornost što je Beogradski univerzitet ispao sa Šangajske liste“.

„Vlada Srbije takođe ne haje za rejting Beogradskog univerziteta, jer skoro polovina ministara ima sumnjive, ili dokazano falsifikovane diplome sa Megatrenda, iz Sremske Kamenice i drugih egzotičnih ‘visokoobrazovnih institucija'“, dodala je SSP.

BONUS VIDEO Uneskova lista zaštićenih dobara

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare