Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Stranka slobode i pravde (SSP) je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i zameniku gradonačelnika Beograda Goranu Vesiću poručila da žičare na Kalemegdanu, čija je izgradnja najavljena, neće biti.

„Vučiću, to što ste Vi i Vesić ekspresno organizovali javnu nabavku, posekli 150 stabala i uplatili 626 miliona dinara avansa naših para za žičaru na Kalemegdanu još 2018. godine, samo je vaš problem zbog kojeg će neko morati da odgovara“, piše u saopštenju SSP.

Kako je rečeno, „žičare, na našem Kalemegdanu, kojom biste uništili još jedan od simbola Beograda, neće biti, jer se tome protive stručna javnost cele Evrope, svi naši stručnjaci i što je najvažnije Beograđani“.

Danas je i osnivač Kancelarije za lokalne i inovativne politike (KLIP), Marko Bastać izjavio da bi izgradnja žičare na Kalemegdanu bila pogubna po tvrđavu i da su domaći stručnjaci, međunarodne organizacije i Upravni sud ocenili da bi sprovođenje tog projekta bio „zločin protiv kulturno-istorijskog nasleđa“ Beograda.

„Poručujemo Vućiću da ćemo, kao i prethodni put, Kalemegdan braniti telima i da žičare na Kalemegdanu neće biti“, ukazao je Bastać, nekadašnji predsednik centralne gradske Opštine Stari grad.

Komentari

Svi komentari (4)