Niš, parking Kliničkog centra Niš, KC Niš, Klinički centar Niš, autobusi SNS
Foto: SSP Niš/Promo

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da je prilikom održavanja stranačkog skupa Srpske napredne stranke (SNS) u niškoj hali "Čair", kome prisustvuje i predsednik te stranke Aleksandar Vučić, počinjeno više zloupotreba funkcionerske kampanje, medju kojima i prisustvo više hiljada ljudi bez poštovanja epidemioloških mera.

„Vučić je na stranački skup trebalo da stigne helikopterom, tvrde zaposleni koji su postavljali čunjeve kod heliodroma kod Hitne pomoći i, prema najavama, trebalo je da sleti izmedju 15.30 i 16.00, a da li je sleteo, gde, ili ga je vreme poremetilo mora da odgovori“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SSP Niš.

SSP navodi da je medju zloupotrebama prilikom organizovanja stranačkog skupa i to što su „autobusi kojim su dovedeni naprednjaci iz cele Srbije parkirani na parkingu novog Kliničkog centra“, kao i to što „JKP ‘Parking servis’ reguliše parking oko hale Čair, a autobuse čuva niška saobraćajna policija“.

„Gotovo svi zaposleni u javnom sektoru dobili su nalog da prisusvuju skupu, izlazili ranije s posla i uredno su vodjeni spiskovi. I dok nam prete vraćanjem korone, optužuju gradjane da su nedisciplinovani, prvi čovek SNS, nažalost i prvi čovek Srbije krši sve epidemiološke mere koje za pristalice SNS ne važe“, navodi se u saopštenju.

SSP dodaje da „svedočimo brutalnoj funkcionerskoj kampanji“, tokom koje su „svi državni resursi upregnuti u svrhu promocije jednog čoveka“.

BONUS VIDEO: Obračun Vučića i Jeremića u Predsedništvu

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare