Dušan Nikezić, Marinika Tepić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Stranka slobode i pravde saopštila je da je tačno da iza napada na ministra građevinarstva Tomislava Momirovića stoje finansijski interesi ali finansijski interesi svih ljudi u Srbiji.

„U poslednjih osam godina dug svakog domaćinstva u Srbiji je povećan za 7.300 evra, a ako povučete kredite samo za projekte koje ste potpisali, zadužićete ih za dodatnih 10.000 evra, dok će javni dug zemlje preći neverovatnih 50 milijardi evra“, navodi Dušan Nikezić, predsednik Resornog odbora za privredu i finansije SSP u pismu upućenom ministru građevinarstva.

Navodi se da je povoljnije zaduživanje kod međunarodnih finansijskih institucija nego kod stranih vlada.

„Ipak ste skoro sve nove projekte ugovorili sa vladama drugih zemalja, samo da bi izbegli javne nabavke i tender za izbor izvođača radova. Pogledajte sve velike projekte iz Vašeg resora, uključujući i najveći – Beogradski metro, na svim ste mimo tendera za izvođače izabrali strane firme i time direktno oštetili i budžet i građane Srbije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je vlast takvim pristupom finansijski upropastila i srpsku građevinsku operativu,.

“ Operativu za koju javno kažete da ne zna da gradi mostove, pa radnici čuvene Mostogradnje već 15 meseci ne primaju platu, dok vijadukte i mostove po Srbiji grade radnici iz Turske, Kine, Indije i Albanije.
Sistematski finansijski uništavate sve čega se prihvatite: od građevinaca i preduzetnika, preko lekara i nastavnika, do poljoprivrednika, inženjera i frilensera“, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar