Mila Popović, SSP. METRO. Metro patrola: Kako teku radovi 3 meseca od početka, prilog, emisija Među nama, Medju nama Nova S
Mila Popović Foto: Nova S

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović izjavila je da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić iskoristio poslednju priliku da u tehničkom mandatu odobri povećanje cena izvođenja radova po Beogradu.

Ona tvrdi da će tako „omiljeni“ i redovno birani izvodjači, pod izgovorom promene cene materijala na svetskom tržištu, moći dodatno da zarade.

„Goran Vesić se nije setio izmena ugovora kada su cene materijala padale na svetskom tržištu niti je poznato da je zahtevao naplatu penala od izvodjača za zakasnele i loše radove“ navela je Popović uz ocenu da je opšte poznato da radovi u Beogradu kasne, da su uglavnom vrlo lošeg kvaliteta, a uz to su dva ili tri puta skuplji od tržišnih cena.

„Pošto zaključak nije objavio nije jasno da li će se primeniti i na one izvodjače radova koji su ukalkulisali povećanja, koji su materijal već nabavili ili koji su materijal dobili od grada. Posebno je pitanje da li se primenjuje na one koji već mesecima kasne sa svojim radovima i prave enormne štete za Beogradjane“, navela je Popović.

Dodala je da treba pomoći privrednicima da ne budu na gubitku, ali takva odluka ne treba da stvara ekstraprofit na već preskupe radove.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar