foto Dunja Marić

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je da tužilaštvo i policija hitnno reaguju povodom pretnji i uvreda koje je bivši predsednik Udruženja nestalih i kidnapovanih Srba sa Kosova Simo Spasić uputio televizijskom voditelju Ivanu Ivanoviću.

„Spasić, osuđeni silovatelj, dežurni ometač konferencija za medije opozicije i miljenik ove vlasti je na sebi svojstven način nastavio da radi isto što rade Aleksandar Vučić, Ana Brnabić i drugi nosioci najviših državnih funkcija. Svi oni zajedno pokušavaju da onemoguće profesionalne novinare da rade svoj posao“, ocenila je SSP.

Ta stranka je podsetila da je „atmosfera koja se kreira sa samog vrha države dovela do toga da su novinari Marko Vidojković i Nenad Kulačin morali da se, zbog vlastite bezbednosti, izmeste na skrivene lokacije“.

„Koliko su pretnje od ljudi iz SNS-a i njegovog okruženja ozbiljne dokazuje primer novinara Milana Jovanovića kome je nekadašnji predsednik opštine Grocka i član Glavnog odbora SNS-a Dragoljub Simonović organizovao spaljivanje kuće zbog čega je pravosnažno osudjen. Pre spaljivanja kuće novinaru Jovanoviću su pretili zbog tekstova o korupciji u ovoj beogradskoj opštini“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da bi „prestanak hajke bio prvi korak ka stvaranju atmosfere u kojoj novinari mogu slobodno, bez stalnih uvreda i pretnji, da rade svoj posao“, a da će, ako to ne urade „predstavnici vlasti biti odgovorni za svaku sledeću uvredu ili napad na novinare“.

BONUS VIDEO: Osuđeni silovatelj Sima Spasić došao u Skupštinu da podrži Vučića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar