Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Stranka slobode i pravde (SSP) zatražila je danas da se u Srbiji hitno donese zakon kojim će se zabraniti prodaja zemlje strancima i da se obustave svi projekti koji podrazumevaju njeno dalje otuđenje.

„Ako danas rasprodamo svoju zemlju, već sutra naša deca neće imati gde da žive“, kazao je potpredsednik SSP Dejan Bulatović, a prenela ta partija.

Prema njegovim rečima, aktuelni režim radi u korist državne štete, što se vidi i po tome što će deo auto-puta Beograd – Zrenjanin ipak prolaziti kroz parcele koje su u postupku privatizacije uništenog kombinata PKB prodate po nerealno niskoj ceni kompaniji ‘Al Dahra’ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„To znači da će država sada morati da ih otkupi po tržišnj ceni, koja je višestruko veća od prodajne“, naveo je Bulatović.

„Bezbroj puta smo upozoravali na pogubnost prodaje srpske zemlje stranim investitorima, a sada dolazimo u situaciju da svoju zemlju moramo da otkupljujemo što nam ni jedna vlast pre Vučićeve nije priredila“, rekao je funkcioner SSP, dodajući da će tu, kao i svaku drugu malverzaciju platiti građani iz „svog ionako praznog džepa“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare