SSP traži da se Gradska bolnica u Mišeluku otvori i za ne-kovid pacijente

Politika 19. sep 202211:35
Podeli:
Novi Sad kovid bolnica
Kovid bolnica u Novom Sadu Foto:BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC

Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novog Sada traži da se Gradska bolnica na Mišeluku otvori i za ne-kovid pacijente.

Kada je pre više od godinu dana otvorena Bolnica na Mišeluku, naprednjački funkcioneri su građanima Novog Sada čestitali otvaranje Gradske bolnice i konačno rešenje visedecenijskog problema Novosađana. Gradski odbor Stranke slobode i pravde Novi Sad tada je, kako kažu, pozdravio neophodno proširenje zdravstvenih kapaciteta tokom smrtonosnih talasa kovid pandemije, iako vlast nije želela ni da sasluša naše jasne zamerke na lokaciju buduće bolnice.

„Sada, kad poslednji talas pandemije pokazuje da popunjenost kapaciteta Kovid bolnice na Mišeluku, čak ni s prijemom bolesnika iz cele Vojvodine, nije prešla 30 odsto, a svetski zdravstveni autoriteti očekuju da će predstojeća zima biti poslednja kovid zima – pravi je trenutak da odlazeći gradonačelnik Miloš Vučević ispuni svoje predizborno obećanje i Gradsku bolnicu otvori za građane. Vreme je da preko 50 miliona evra uloženog novca naših građana dobije svoju obećanu namenu. Pod uslovom, naravno, ako je to uopšte i bio osnovni plan naprednjačke vlasti“, kažu iz SSP i dodaju:

„Građani Novog Sada nisu krivi što je naprednjačka vlast na konkursu zaposlila samo 20% medicinskih radnika neophodnih za Bolnicu ove veličine, a planovi za rešenje problema nedostatka kadrova ne postoje. Za Stranku slobode i pravde nije prihvatljiv plan vlasti da građani, u iščekivanju svoje Gradske bolnice, plaćaju privatne preglede i operacije, dok slabo iskorišćeni kapaciteti Kovid bolnice Mišeluk čekaju kraj pandemije“.

Gradski odbor SSP Novi Sad smatra da polovina kapaciteta Kovid bolnice Mišeluk može i mora u veoma bliskoj budućnosti postati dostupan za lečenje ne-kovid pacijenata, odnosno uključen u zdravstveni sistem Republike Srbije.

„Na ovaj način dobili bi bolju zdravstvenu zaštitu naših sugrađana i temelj Gradske bolnice, bolnice koja bi nakon kraja pandemije i odlaska naprednjaka sa vlasti konačno postala ono što građani Novog Sada zaslužuju“, zaključuju u SSP.

BONUS VIDEO: Skupstina grada – SSP odgovor Šapiću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar