Foto: SSP/Jovan Marković

"U danima četvrtog talasa COVID 19 pandemije i velikog porasta broja pacijenata u bolnicama, građani Novog Sada i Vojvodine žele da znaju šta je naprednjačka vlast učinila na povećanju broja bolničkih kapaciteta u Novom Sadu i povratku hirurških klinika KC Vojvodine lečenju ozbiljnih hirurških oboljenja", saopštila je Stranka slobode i pravde.

„Osim preskupog renoviranja Interne klinike, opreme preplaćene i do 30 puta više od tržišnih cena i predizbornog obećanja izgradnje COVID bolnice, očigledno jedno veliko ništa. Zbog svega ovoga GO Stranke slobode i pravde traži od gradske i pokrajinske vlasti hitan početak izgradnje Gradske bolnice“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da „rešavanje katastrofalne situacije u novosadskom zdravstvu ne može da čeka da se naprednjačke vlasti dogovore sa svojim omiljenim investitorima o lokaciji nove bolnice koja će im doneti najveću zaradu“.

SSP, kako se navodi, zahteva da Grad Novi Sad i Republika Srbija  u najkraćem roku ulože neophodna sredstva u pretvaranje kasarne dr Arčibald Rajs u jezgro buduće Gradske bolnice.

„Kasarna dr Arčibald Rajs je decenijama bila vojni sanitetski centar i zadovoljava mnoge građevinske i medicinske uslove za novu bolnicu. Blizina KC Vojvodine i odlične saobraćajne veze takođe predstavljaju veliku prednost kasarne. Pored toga tražimo i hitno zapošljavanje svih nezaposlenih zdravstvenih radnika sa biroa u Novom Sadu. Njihova preraspodela u ostale novosadske zdravstvene ustanove bi omogućila dolazak potrebnih zdravstvenih radnika u Gradsku bolnicu“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar