Foto: fiba.basketball

Da je Grad Niš kao organizator "zaradio dve tehničke greške na samom startu prve četvrtine“, ocenjuju iz niškog odbora Stranke slobode i pravde nakon dešavanja na Evropskom prvenstvu za juniore i prokišnjavanja hale "Čair" i situacije u sali Osnovne škole "Mika Antić".

Tamo su takođe zbog prokišnjavanja, vrućine i klizavog terena, brojni igrači proklizavali na terenu, pa su na pet minuta pre kraja odlučiii samo da se dodaju i čekaju da napadi isteku, kako se niko ne bi povredio.

Zbog svih dešavanja prvog dana u Nišu, iz SSP-a traže ostavku direktorke SC „Čair“ Branke Aranđelović, njenih saradnika koji su učestvovali u organizaciji Evropskog prvenstva i odgovornih u gradskim upravama, prenose Južne vesti.

Kažu da punih 11 godina nisu bili u stanju da saniraju krov hale i da moraju da istaknu da je to isključivo sramota aktuelne gradske vlasti i njenih kadrovskih rešenja, a ne građana Niša.

Traže i odgovore iz gradske vlasti na pitanja – zašto je sport u Nišu propao, zašto ništa nisu uradili za razvoj sportske infrastrukture i „do kada planiraju da brukaju grad“.

Podsetimo, prvi dan Evropskog prvenstva za košarkaške juniore koje se održava u Nišu nisu obeležili rezultati i priče o sportu već loša organizacija u hali „Čair“ i sali Osnovne škole „Mika Antić“.

Ovo nije prvi put da neka košarkaška utakmica bude prekinuta u Nišu jer se jula prošle godine meč košarkaških reprezentacija Srbije i Belgije igrao dva dana pošto je prvog dana nestalo svetla u hali.

***
BONUS VIDEO -Vanredno u Novom Sadu zbog oluje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar