Foto: Promo

Stranka slobode i pravde uputila je kritike Vladi Srbije, odnosno Ministarstvu prosvete, zbog protokola o postupanju koji je poslat školama u Srbiji.

„Imamo novo telo koje nije definisano ZOSOV-om, Tim za škole, koje formira Institut Batut zajedno sa Ministarstvom prosvete i zdravlja. Svakoga dana od utorka do petka od škole (utorak), preko školske uprave (sreda), Tima za škole i lokalne samouprave (četvrtak mišljenje, petak odluka) idu informacije od škole do odluke. Ako se nešto desi u školi do ponedeljka, odluka će se doneti u petak“, navodi se u saopštenju.

Dodaju da u vreme pandemije COVID 19, pojavom novog Delta soja koji se znatno lakše i brže prenosi i povećava se učešće dece u transmisiji, „u ekonomskom tigru koji je sve digitalizovao ovo je previše dana od događaja do donošenja odluke“.

„Ova „semafor“ škola služi samo da nam zamagli pogled i da ne vidimo sve probleme koji nas svakodnevno sustižu. Ako smo svi u školi teško ćemo uspeti da održimo traženu distancu od jednog metra, za to nam trebaju mnogo veće prostorije od onih koje imamo. Za kraj, nigde, ni u jednom dokumentu, ni u jednom javnom obraćanju, kvalitet nastave nije tema za ministartvo! „, navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje:

„Važno je samo da se pravimo da je sve u redu, da rizikujemo živote zato što nam predstoje izbori. Sve u ovoj zemlji je u funkciji izbora i ostanka na vlasti, pa i deca! U našem planu za Dan posle broj učenika u odeljenju će biti do 20, samim tim će nastava biti bolje organizovana. Sa manje učenika u odeljenju je lakše osigurati i distancu između učenika. Zato je potrebno da znate da je obrazovanje važno! Jer, obrazovanje je investicija, a ne trošak“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare