Milos Vucevic
Miloš Vučević Foto:TANJUG/ JAROSLAV PAP

Gradski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) Novi Sad obratio se gradonačelniku tog grada Milošu Vučeviću, tvrdnjama da diskriminiše ne-kovid pacijente. Kako navode iz stranke, lečenje ne-kovid pacijenata ne sme biti privilegija podobnih.

„Vučeviću, prestanite da diskriminišete ne-kovid pacijente. Nakon više od dva meseca naprednjačke simulacije protivepidemijskih mera i više od 500 pacijenata u Kovid bolnici na Mišeluku, u zdravstvenim ustanovama Novog Sada i Vojvodine sve je manje mesta za pacijente obolele od drugih bolesti. Tek manji broj Novosađana može da plati pregled lekara specijaliste ili neophodnu operaciju u privatnim zdravstvenim ustanovama, ali većini osiromašenih i poniženih građana preostaje jedino da čekaju kraj pandemije. Ovakvo gaženje ljudskih i ustavnih prava na lečenje izazvalo je sve veći broj žalbi očajnih građana Gradskom odboru SSP Novog Sada. Lečenje ne-kovid pacijenata ne sme biti privilegija bogatih i podobnih“, navode u saopštenju.

Iz stanke zahtevaju od Miloša Vučevića i režima Srpske napredne stranke nekoliko stvari.

„Da boljom organizacijom postojećeg medicinskog kadra i hitnim prijemom novih lekara i tehničara omoguće odgovarajuće funkcionisanje Kliničkog centra Vojvodine i Doma zdravlja Novi Sad; da iskoristi novac svih nas – ukraden iz budžeta ili odvojen u svrhu kupovine glasova i omogući građanima Novog Sada i Vojvodine lečenje u privatnim zdravstvenim ustanovama dok traje pandemija“, navode u saopštenju i dodaju:

„GrO NS Stranke slobode i pravde još jednom podseća predstavnike režima na ustavnu obavezu vlasti da obezbedi pravovremeno i efikasno lečenje svih svojih građana, obavezu koja se ne sme ignorisati zbog predizbornog rejtinga. Građanima obećavamo da se političari nikad više neće igrati sa zdravljem naših građana a da će sadašnji režim odgovarati za sve žrtve njihove bahatosti i nesposobnosti tokom trajanja pandemije covid-19“, kaže dalje.

BONUS video: Stranka slobode i pravde u Ćupriji: Profesorke, otkaz, plate, Martinović i Orlić

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar