Dušan Nikezić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Stranka slobode i pravde (SSP) ukazala je danas da rekonstrukcija pruge od tunela Straževica do Male Krsne traje "skoro duplo duže od predvidjenog roka od 15 meseci", a još se "ne nazire završetak radova".

Predsednik Resornog odbora SSP za privredu i finansije Dušan Nikezić naveo je da je za projekat koji se finansira iz kredita EBRD vrednog 39 miliona evra, izvodjač radova već naplatio 31 milion, a da sada traži produženje roka i dodatnih 5,4 miliona evra, preko ugovorene vrednosti, za okončanje posla.

Dodao je da je Srbija već uplatila Evropskoj banci za obnovu i razvoj 3,2 miliona evra penala za nepovučena sredstva, što je kako je naveo, skoro 10 odsto vrednosti kredita i više od cene jedne lokomotive.

„Skoro tri godine od potpisivanja ugovora, umesto da već godinu dana koristimo prugu, još uvek ne znamo rok završetka, a platićemo najmanje 22 odsto više od ugovorene vrednosti, što je najbolji pokazatelj neodgovornog odnosa prema infrastrukturi i zaduženju koje će gradjani još godinama otplaćivati“, naveo je Nikezić.

Ocenio je da se „neodgovoran“ odnos resornog ministra Tomislava Momirovića vidi „i na drugim železničkim projektima, pa se most i tunel kroz Frušku goru grade duže nego 1.142 km pruge kroz Tibet, pruga od Beograda do Subotice košta 3,5 puta više nego od Zagreba do Karlovca, a Beograd je jedina.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar