Foto: N1

Skupština slobodne Srbije pozvala je danas "sve iskrene opozicione stranke, pokrete i građane" da podrže predlog o jednoj platformi za budući dijalog sa vlastima o izbornim uslovima, navodeći da više pregovaračkih platformi i nejedinstven nastup opozicije odgovaraju samo "trenutnom autokratskom režimu".

Ocenili su da bi opoziciju u tom dijalogu trebalo da predstavljaju „dva stručna pregovarača“.

„Na taj način pokazala bi se ujedinjenost i snaga svih društvenih elemenata koji žele normalnu državu. Drugačiji pregovarački format imali smo priliku da vidimo tokom prošlogodišnje simulacije pregovora i nezakonito sprovedenih izbora. Videli smo i rezultate koji su jedino odgovarali uzurpatoru vlasti i naših života“, stoji u saopštenju.

Skupština slobodne Srbije ocenila je da izborni uslovi nisu stranačko pitanje, već da se tiču građana i njihovih prava da „glasaju slobodno, budu informisani kroz profesionalne medije i oslobođeni ucena i pritisaka na biračkim mestima“.

„Opozicione stranke, pokreti i građani imaju istorijsku odgovornost prema precima i potomcima da spreče nestajanje, prodaju i zagađenje sopstvene države. Sopstvene razlike politički akteri moraju prevazići zbog građana koji su u poslednje tri godine protestovali u više od sto gradova, bili prebijani, hapšeni i otpuštani“, piše u saopštenju.

Apel Skupštine slobodne Srbije podržali su između ostalih, penzionisani profesori Univerziteta u Beogradu Čedomir Čupić i Zoran Radovanović, advokat Božo Prelević, univerzitetski profesori Dušan Teodorović i Biljana Stojković, pravnik Savo Manojlović, reditelj Goran Marković, sudija u penziji Vida Petrović Škero, novinari Nedim Sejdinović i Srđan Škoro.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)