Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je da osumnjičeni za saobraćajnu nesreću u Petrovaradinu, u kojoj je poginula 21-godišnja Nina Rađenović, mora čekati postupak u pritvoru, i najavio da će nastaviti protest ako do petka, 6. avgusta izostane reakcija nadležnih.

Oni su pozvali nadležne institucije da počnu „savesno“ da rade svoj posao i ocenili da osumnjičeni „za ubistvo“ ne smeju da se brane sa slobode, već postupak moraju da čekaju u pritvoru.

SSP je podržao protest gradjana Petrovaradina „Pravda za Ninu“, koji su u petak uveče blokirali saobraćajnicu nezadovoljni jer se vozač koji je usmrtio 21-godišnju devojku Ninu Radjenović brani sa slobode.

U saopštenju SSP je podsetio da su se slične nesreće dogadjale proteklih godina, da je na Karaburmi u Beogradu pre nekoliko dana stradao dečak Stefan, a početkom godine život je izgubio 12-godišnjak iz Niša, na koga je automobilom naleteo pijani vozač.

Ta stranka ocenila je kao „najflagrantniji primer politički zaštićenog ubice u saobraćaju, koji je 2012. godine uzburkao javnost“, saobraćajna nesreća u kojoj je poginula 17-godišnja Andrea Bojanić.

„Sin vlasnika televizije Pink Željka Mitrovića usmrtio je 17-godišnju devojčicu, napustio mesto nesreće i – prošao bez adekvatnih zakonskih sankcija“, piše u saopštenju SSP-a.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar