Pancevo pozar Petrohemija
Požar u pančevačkoj Petrohemiji Foto:Stranke slobode i pravde

U pančevačkoj Petrohemiji danas je u prepodnevnim časovima izbio požar koji je ugašen tek nakon dolaska vatrogasaca iz Rafinerije nafte Pančevo, čime je izbegnut veliki ekološki incident, saopštila je Stranka slobode i pravde koja od izvršnog direktora Petrohemije Dragana Zavišića očekuje da javnost obavesti o ovom incidentu, kao i o njegovom uzroku.

U suprotnom, smatraćemo da direktor Zavišić i rukovodstvo Petrohemije kriju istinu da bi štitili sebe od odgovornosti za nemar u najopasnijoj industriji u zemlji“, kaže se u  saopštenju SSP.

SSP navodi da su radnici i očevicirekli da su se zapalile dve peći za pirolizu zbog dotrajale opreme, ali i nedovoljno osposobljenih novozaposlenih.

Pancevo pozar Petrohemija

Požar u pančevačkoj Petrohemiji Foto:Stranke slobode i pravde“Da stvar bude gora, u tom delu fabrike benzin je u cevima na temperaturi od 850 Celzijusa, a malo dalje i tečan etilen na minus 160 stepeni. laiku je jasno koliko je opasno i da ukoliko bi se i ovi delovi zapalili, ne bi se mogli ni izbrojati stradali“, navodi se u saopštenju SSP i dodaje da upućeni tvrde da je i materijalna šteta ogromna, jer jedna od peći neće raditi mesecima, a ceo pogon sigurno više od 10 dana.

Pancevo pozar Petrohemija
Požar u pančevačkoj Petrohemiji Foto:Stranke slobode i pravde

SSP očekuje od izvršnog direktora Petrohemije Dragana Zavišića da javnost obavesti o ovom incidentu i zašto je do njega došlo, umesto da bude zataškan kao i prethodni.

„Ovo nije ničija privatna stvar, već pitanje opšte sigurnosti, bezbednosti, zdravlja i života svih Pančevaca, ali ništa manje i Beograđana“, ističe SSP.

Požar koji je nešto posle 10 časova izbio u pančevačkoj HIP Petrohemiji stavljen je pod kontrolu. U inicidentu je lakše povređen jedan radnik, saopštila je ranije danas ta kompanija.

BONUS VIDEO: Dragan Đilas o izborima u Vrnjačkoj Banji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar